دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی
سرخط خبرها

آیا تب دنگی به اندازه کرونا قربانی خواهد گرفت؟ | ثبت ۲ فوتی در ایران

  • کد خبر: ۲۳۲۴۰۸
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۷
آیا تب دنگی به اندازه کرونا قربانی خواهد گرفت؟ | ثبت ۲ فوتی در ایران
متخصصان حوزه بهداشت نسبت به روند افزایشی ابتلا به تب دانگی در جهان هشدار می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس گزارش پان آمریکن سازمان جهانی بهداشت (PAHO)، موارد ابتلا به تب دنگی در قاره آمریکا در حال افزایش است و موارد گزارش شده تا این هفته یعنی ۴.۵ ماه ابتدایی سال جاری میلادی به ۵.۲ میلیون نفر رسیده است. این آمار از موارد ثبت شده در سال قبل -۴ میلیون و ۵۷۲ هزار و ۷۶۵ نفر فراتر رفته است.

آمریکای جنوبی هم به علت طغیان تب دنگی در وضعیت اضطراری قرار گرفته است. کشور‌های نیمکره جنوبی هم بیشترین آسیب را تاکنون تجربه کرده‌اند و برزیل بیشترین موارد را به خود اختصاص داده است. اوایل سال جاری میلادی هم ریودوژانیرو در بحبوحه افزایش موارد ابتلا، وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کرد. دولت پرو هم این هفته اعلام کرده که ۲۰ منطقه از ۲۵ منطقه این کشور به دلیل طغیان این بیماری همه‌گیر که به بیش از ۱۵۵ هزار مورد افزایش یافته، تحت هشدار بهداشتی هستند و ۱۴۶ نفر هم فوت کرده‌اند.

بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت هم بار جهانی تب دانگ در طول ۵ سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته و امسال بیش از ۷.۵میلیون مورد از جمله ۱۶ هزار مورد عفونت شدید و بیش از ۳هزار مرگ گزارش شده است.

ثبت ۲ فوتی در ایران

این در حالی است که طی چند روز اخیر ۲ مورد فو ناشی از تب دانگی هم در کشور و در استان فارس ثبت شده است. دکتر عباس رضاییان‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام این خبر گفته یک نفر از آنها در امارات درگذشته و جنازه‌اش برای خاکسپاری به فارس انتقال داده شده و فوت شده دیگر خانمی ۸۳ ساله است که همزمان از چند بیماری زمینه‌ای دیگر نیز رنج می‌برده است.

به تاکید این مسئول تاکنون انتقال محلی این بیماری در فارس ثبت نشده و همه بیماران مبتلا به تب دانگی در استان فارس از کشور امارات و یک نفر نیز از عمان به این استان سفر کرده و جملگی در این کشور‌ها به بیماری مبتلا و به دلیل ایرانی بودن و کمتر بودن هزینه‌های درمان در فارس به این استان آمده‌اند.

رضاییان‌زاده با بیان اینکه اغلب مبتلایان به تب دانگی از بیمارستان‌های فارس مرخص شده‌اند، عنوان کرده چند نفر دیگر از بیماران نیز کماکان در بیمارستان‌های گراش، لار، جهرم و شیراز بستری هستند و فقط وضعیت جسمانی یک نفر که او نیز مبتلا به بیماری سرطان است وخیم گزارش شده است.

راهکار پیشگیری از بیماری

تب دانگی یک بیماری ویروسی است که وارد بدن انسان می‌شود و ظرف یک هفته علایم آن بروز می‌کند. تب شدید، سردرد، درگیری مفاصل، بروز علایم پوستی همراه با خونریزی و لکه‌های زیر پوست، خونریزی خفیف بینی و لثه و افت فشار از جمله علایم این بیماری است.

این بیماری اگر به موقع تشخیص داده و بیمار تحت درمان قرار گیرد ظرف ۲ هفته بهبودی حاصل خواهد شد. مرگ و میر آن هم در صورت تشخیص و درمان ۲ تا ۵درصد است، اما اگر تشخیص و درمان نشود احتمال مرگ و میر به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

راه انتقال تب دانگی هم مانند کرونا و سایر بیماری‌های ویروسی از طریق تنفس نیست، باید پشه آئدس فرد بیمار را نیش زده و این بیماری را با نیش زدن به افراد دیگر منتقل کند. این پشه در فاضلاب‌های رها شده، محل دپو زباله، مناطق مرطوب، محل‌هایی که لاستیک‌های فرسوده رها شده تخمک گذاری و تکثیر می‌شود، به همین دلیل مهمترین راهکار پیشگیری از ابتلا به آن رعایت بهداشت محیط است.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->